Een beetje angst is oké.

 

Het coronavirus. Op dit moment bepaalt het ons leven. Letterlijk. Want de dagen zien er heel anders uit dan een aantal weken geleden.

 

Kijkend naar de beelden op tv en de filmpjes die op facebook voorbijkomen, vooral die uit Italië (pfff, waren we nog op vakantie), maken die me best een beetje angstig. En dat is maar goed ook!

 

Want angst maakt mij waakzaam. Alert. Het zorgt ervoor dat we binnenblijven. En niet nonchalant ons dagelijkse bezigheden blijven uitvoeren. Nu er een werkelijke, ook al is het een onzichtbare, leeuw in de buurt is letten we extra op. En nemen we voorzorgsmaatregelen. We nemen afstand, houden kinderen thuis. En zelfs manlief, die weer is afgereisd om de schepen de haven in te loodsen, gooide toch een pakje met Dettol-doekjes in zijn tas.

 

Soms kan angst ook gaan overheersen. Dat is niet fijn. Een slechte raadgever ook. Ik denk even aan het hamsteren, heel begrijpelijk maar volgens de experts niet wenselijk. Tsja, als je anderen het ziet doen…angst is ook besmettelijk.

 

Dus: een klein beetje angst is best oké. Functioneel zelfs. It keeps us save. En houdt daarnaast je hoofd erbij. Take care, lieve allemaal.