Happy 2020 en (g)een goed voornemen.

 

Een gelukkig nieuwjaar! Heb je nog goede voornemens?

 

Nou, ikke deze keer even niet. Ja, ik heb wel een aantal plannetjes. En dingen waar ik zin in heb. Maar geen goede voornemens gemaakt, die er waarschijnlijk toch niet van komen.

 

Al die voornemens maken me niet gelukkig. Want ik heb gemerkt dat ik in mijn voornemens vaak ook een oordeel leg.

 

Zo neem ik me elk jaar voor meer te sporten. Maar eigenlijk zeg ik tegelijkertijd tegen mezelf: “Lui varken, kom met die reet van de bank af”. En als het dan niet lukt (meestal houdt ik het maar enkele weken vol – optimistisch ingeschat-), vind ik helemaal van alles van mezelf.

 

Zo hetzelfde met gezond eten, mega-succesvol binnen een jaar, regelmatig bij vrienden op bezoek, vaker een spelletje met de kinderen, eerder naar bed én opstaan.  Het is me nog nooit gelukt dit een jaar vol te houden.

 

Ik heb 1 ding voor ogen: dit alles accepteren. Zonder oordeel mezelf zien incl. alle plussen en minnen. Een topsporter word ik niet en van die ruggengraat is wel iets te zeggen. Perfect past niet bij mij. Maar oké zoals ik ben, is precíes goed genoeg.

 

 

Ook voor jou, een happy-met-jezelf-2020!