Wat je denkt, voel je ook. -vervolg-

Jubelgedachten bij fileleed. In mijn vorige blog (Wat je denkt, doe je zelf), schrijf ik hierover. Met een knipoog, ik denk dat velen herkennen dat drukte op de weg weinig enthousiasme opwekt. 

Wel heb je misschien door het lezen van die blog ontdekt, dat je gedachten invloed hebben op je stemming. 

 

Nu zijn belemmerende gedachtes over files, fietsen door een regenbui, een vergadering waar je geen zin in hebt redelijk aan de oppervlakte. Maar hoe zit het met die verstopte gedachten? Gedachten die je diep van binnen hebt? 

In de therapie noemen we dit onbewuste gedachten. 

 

Bijvoorbeeld gedachten die je hebt als je even rustig thuis je boek wilt lezen, maar je moeilijk kan ontspannen. Wat denk je dan onbewust? Misschien: "Ik moet wel iets nuttigs doen...". of "Zitten is voor luilakken"? Waar komen deze gedachten vandaan? Het kan een familiecredo zijn. Of vroeger door je ouders/leraar oid. gezegd. Een ander voorbeeld: je hebt moeite met een groep binnenstappen. Al die mensen, veel onbekenden. Wat zijn je onbewuste gedachten? "Ben ik wel leuk genoeg?" "Zitten ze wel op mij te wachten?". Of één die ik veel in mijn praktijk tegenkom: "Straks hoor ik er niet bij". 

Hoe kun je je zelfverzekerd, ontspannen en krachtig voelen als dit je onbewuste drijfveren zijn! 

 

Ik daag je uit om op momenten dat je je niet fijn voelt, na te gaan wat diep van binnen je gedachten zijn. Hoe denk je over jezelf? Hoe praat je tegen jezelf? En van wie zijn die stemmetjes?

 

Wil je hier meer van weten? Of mee aan de slag?

Neem dan contact op met Coach & Loods. Word de mooiste versie van jezelf!